Záměr 100% kontroly státu ještě za této vlády

07.02.2024 10:30
Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  30.01.2024 11:24:06

Vítr na ČEZ - Záměr 100% kontroly státu ještě za této vlády ministr Rakušan rychle dementoval, akcie se posunuly výše

 
 

Rozruch mezi investory a dalšími účastníky kapitálového trhu způsobil ministr vnitra Vít Rakušan svými včerejšími slovy na debatě v Sokolově (viz přesný přepis), že Česká republika by se měla stát 100% vlastníkem energetické společnosti ČEZ a to ještě do konce mandátu vlády Petra Fialy, tedy do října roku 2025. Záhy na sociální síti X takový záměr dementoval a dodal, že vláda podle něj uvažovala o odkoupení výrobních částí společnosti v době extrémně vysokých cen energiíAkcie ČEZ, které jsou stěžejním titulem pražské burzy, včera uzavíraly na hodnotě 876 korun za akcii a dnes se dostaly průběžně až na 894 korun za akcii.

Graf: Akcie ČEZ online (/akcie):

Zdroj: Kurzy.cz 

 

Česká republika by se měla stát 100% vlastníkem energetické společnosti ČEZ do konce mandátu vlády Petra Fialy - do října 2025,“ byla citována slova ministra vnitra Víta Rakušana na dotaz jednoho z diváků v Sokolově v Debatách bez cenzury.

Ještě před půlnocí ministr platnost takového vyjádření odvolal. „Během debaty s občany v Sokolově jsem řekl, že naše vláda chystá stoprocentní ovládnutí energetické společnosti ČEZVláda uvažovala o odkoupení výrobních částí společnosti v době extrémně vysokých cen energií. V tuto dobu žádné takové kroky neprobíhají. V zápalu debaty jsem uvedl nesprávnou informaci a za to se omlouvám,“ uvedl na sociální síti X.

 

Zpět